Op zoek naar een draadloze föhn?

by Rianne

Het is lastig om een draadloze föhn te vinden. Dit komt omdat een föhn behoorlijk wat energie nodig heeft. De föhn heeft een warmte element wat verhit moet worden, plus een ventilator die moet blazen. Dit samen vraagt veel energie, en de accu’s van tegenwoordig zijn nog niet zo krachtig dat ze dit aankunnen, of het wordt een héle zware föhn.

Hoe kan het dat een stijltang of krultang wel draadloos kan zijn? Deze twee apparaten vragen een stuk minder energie. De platen hiervan worden verhit tot 230 graden. Bij een föhn moet het warmte element veel warmer worden (kan wel 1000 °C worden), want tijdens het blazen verliest hij hitte. En dan heeft hij ook nog de ventilator die energie vraagt.

Toch heb ik na lang zoeken drie draadloze föhns gevonden. Uiteraard zijn het geen gewone föhns, maar reisföhns. Minder krachtig, maar ze werken wel! Doordat ze draadloos zijn neem je ze makkelijk mee.

Draadloze föhn met 5000mAh batterij

Draadloze föhn met 5000mAh batterij

Als eerste deze goede draadloze föhn met een batterij van 5000mAh. Hierdoor kan je maar liefst 4 uur koud föhnen, en 16 tot 20 minuten met de warme stand. Hij is gemaakt van polycarbonaat en heeft een mooie luxe uitstraling. Het gewicht van de föhn is ongeveer 725 gram.

Verder beschikt hij over een vermogen van 300 Watt en twee verschillende warmtestanden. De föhn laad je op met het meegeleverde oplaadstation in 4 uur. Op de warme stand heeft hij een output temperatuur van 50-70 °C. Dit is een veilige temperatuur die je haren niet beschadigt. Om verschillende looks te creëren krijg je twee opzetstukken.

Standen: 2
Gebruikerstijd: 16-240 minuten Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 300 W 
Gewicht: 725 gram  
Ionische technologie: Ja
Prijs: ± € 50,-


Zabelle® Go Styler

Zabelle® Go Styler

Of wordt het de Zabelle® Go Styler? Een goede föhn, met behoorlijk wat kracht voor een draadloze föhn. Je hebt keuze uit drie verschillende standen. Na het opladen gebruik je hem 37 minuten lang op de 2e stand! Waarschijnlijk heb je zolang niet eens nodig, want de meeste gebruikers zijn binnen 10 minuten al klaar.

Naast de verschillende standen beschikt hij ook over een ionische functie. De negatieve ionen worden tijdens het föhnen afgegeven en zorgen voor een pluisvrij resultaat. Geen statisch haar meer! Je krijgt 3 verschillende opzetstukken: een blaasmond, diffuser en volume kam. Deze draadloze föhn doet zeker niet onder voor normale föhns.

Standen: 3
Gebruikerstijd: 37-90 minuten Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 1200 W 
Gewicht: 680 gram
Ionische technologie: Ja
Prijs: ± € 99,-


JT Beauty Care Föhn Draadloze Haardroger

JT Beauty Care Föhn Draadloze Haardroger

Als laatste hebben we nog een goede basis reisföhn. Hij heeft geen poespas en is erg makkelijk in gebruik. Zo heeft hij maar één stand, deze geeft koude lucht. Na volledig opladen gaat hij 35 minuten mee. Het opladen doe je in 3 uur met de meegeleverde oplader. Als het controle lampje continue brandt is hij opgeladen en klaar voor gebruik.

Hij heeft niet zo heel veel kracht, maar zorgt er wel voor dat je niet uren lang met natte haren loopt! Zeker op reis of op de camping is dit een prima uitkomst. Hij is lekker licht en weegt slechts 345 gram. Daarnaast neemt hij niet veel ruimte in beslag, want je kan hem compact inklappen.

Warmtestanden: 1
Gebruikerstijd: 35 minuten Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 32 W 
Gewicht: 345 gram
Ionische technologie: Nee
Prijs: ± € 40,-


You may also like