Goede föhn merken

by Rianne

Je wilt een föhn kopen, maar voor welk merk ga je? Er zijn verschillende föhn merken. De goede föhn merken heb ik hier op een rij gezet met informatie over het bedrijf en de föhns van het merk. Deze merken maken allemaal over het algemeen goede föhns.

 

föhn merken, babyliss

BaByliss

BaByliss is een goed merk dat al meer dan 50 jaar bestaat. Een Franse kapper bedacht toen een elektrische krultang. Zo is het merk BaByliss ontstaan. Ze maken tegenwoordig verschillende stylingsproducten voor vrouwen én mannen.

Daarnaast ontwikkelde BaByliss als eerste een föhn met AC-motor.  Deze zijn duurzamer dan een DC-motor. In 2015 kwamen ze ook nog is met een digitale motor voor de föhn. Ze hebben goede föhns en kopers die enthousiast zijn, dit kun je wel lezen in de reviews.

Bekijk hier de beste Babyliss föhns >>

 

Remington

Remington is opgericht in 1937 en verkopen hun föhns over de hele wereld.  Eigenlijk staat ze meer bekend voor de stijltangen, krultangen en scheerapparaten voor mannen. Ze hebben nog veel meer, maar dus ook goede föhns. Deze föhns zijn een investering, maar zeker de investering waard. Je krijgt er veel voor terug.

Bekijk hier de beste Remington föhns >>

 

Philips

Wie kent het merk Philips nou niet? Het is lekker bekend en een Nederlands merk. Ze maken erg veel waaronder consumentenelektronica en dus ook föhns.  Philips zelf is opgericht in 1891, in Eindhoven. Ze maken verschillende föhns, goedkope maar ook duurdere met ionentechnologie en nog meer leuke functies.

Bekijk hier de beste Philips föhns >>

 

Carmen

Over het algemeen kan je wel zeggen dat Carmen een betaalbaarder merk is dan de andere föhn merken. De meeste föhns zijn rond de 20-40 euro. Ook al zijn ze goedkoper,  ze zijn zeker niet slechter. Ze hebben goede droogkracht en bij de meeste krijg je een fijne diffuser voor meer volume in het haar.

Het merk begon in de jaren 60 en is bekend geworden omdat een Deen de elektrische krulset ontwierp. Toen die tijd kon je alleen nog krullen creëren door krullers die je ’s nachts in moest houden.  Hierdoor konden vrouwen opeens in 10 minuten krullen maken! En zo stond het merk Carmen op de kaart.

Bekijk hier de beste Carmen föhns >>

föhn merk, carmen

 

Braun

Het föhn merk Braun heeft ook meerdere föhns ontwikkeld. De meeste zijn betaalbaar en beschikken over ionentechnologie voor glanzend haar. Het merk zelf is Duits en opgericht in 1921 in Frankfurt. Deze heette Max Braun, vandaar de naam.

Hij begon met het maken van radio’s, pas veel later (na 1950) kwamen er haar- en vele andere producten bij. Ze streven ernaar om producten te maken met awardwinnende designs en goede, duurzame kwaliteit.

Bekijk hier de beste Braun föhns >>

 

Solis

Solis is een fabrikant en aanbieder van elektrische apparaten. Dit doen ze al langer dan 100 jaar. De producten die door Solis in Zwitserland vervaardigde zijn worden overal ter wereld gebruikt. Het bedrijf heeft drie sectoren namelijk keuken, beauty & wellness en klimaat. Waaronder dus ook föhns met Zwitserse kwaliteit.

De föhns van Solis zijn gemaakt met allemaal unieke functies. De een is erg stil, de ander heeft enorm veel kracht en nog een andere is geschikt voor reizen.

Bekijk hier de beste Solis föhns >>

 

Bosch

Het merk Bosch begon in 1886. Heel lang geleden dus. Toen die tijd hield het zich nog vooral bezig met auto-onderdelen. Pas in de 21ste eeuw ging het zich richten op consumentenproducten waaronder föhns.

Ze hebben geen groot assortiment föhns, wellicht dat dit in de toekomst nog veranderd. Maar de föhns die ze wel verkopen beschikken de meeste over ionentechnologie. Er is een echt goede Bosch föhn, en dat is de Bosch ProSalon PowerAC PHD9940. Deze is ook meteen best prijzig.

 

AEG

Ook AEG is een Duits merk. De naam staat voor Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, oftwel Algemene Elektriciteitsbedrijf. Het is een producent van elektrische en elektronische onderdelen en apparaten, waaronder witgoed en keukenapparatuur. Ze hebben betaalbare föhns die allemaal rond de 20-30 euro kosten.  De föhns zijn prima maar over het algemeen niet erg populair.

 

Welke moet ik kiezen?

Weet je nog steeds niet voor welk föhn merk je moet gaan? Vraag eens rond aan je vrienden of familie welk merk zij gebruiken. Of lees reviews bij verschillende föhns. Van alle föhn merken op deze pagina zijn de bovenste het populairst en hebben dus ook de meeste positieve reviews.

Succes met kiezen!

You may also like