De beste föhnborstels op een rij

by Rianne

Op zoek naar een goede föhnborstel? Maar welke föhnborstel kies je dan? Dit zijn de beste föhnborstels van dit moment.

Een föhnborstel gebruik je niet als normale föhn, maar pas als je haar bijna droog is om een look te maken. Door het föhnen met een föhnborstel kan je je haar makkelijk glad föhnen of met een andere techniek juist volume creëren. Föhnborstels worden ook wel warme/hete lucht borstel, borstelföhn of krulföhn genoemd.

1. Remington AS8810

Deze Remington föhnborstel is van hoge kwaliteit waarmee je gemakkelijk volume kunt creëren. De föhnborstel maakt gebruik van ionentechnologie, amandel- en keratineolie en keramische technologie. Hierdoor is je haar beschermd tegen de hitte en wordt het tegelijkertijd ook nog eens verzorgd, met als resultaat volumineus, glanzend haar.

Hij heeft 2 warmte- en snelheidsinstellingen, een koude lucht stand en roterend automatisch waarbij je de richting zelf kan bepalen. Bij de föhnborstel krijg je een opzetstuk met diameter van 40 mm en een grotere van 50 mm. Dit is best groot, wat hem ideaal maakt voor lang haar maar iets minder geschikt voor kort haar boven de schouders.

Diameter borstel: 40, 50 mm
Warmtestanden: 2 Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Snoerlengte: 300 cm
Ionentechnologie: Ja Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Keramische technologie: Ja
Borstelharen: Kunststof

Prijs: ± € 50,-


2. BaByliss AS82E Föhnborstel

Bij deze Babyliss föhnborstel krijg je ook twee opzetstukken, een van 20 mm en een van 38 mm. Hoe groter de borstel, hoe groter de slag of het volume. Met deze opzetstukken kan je mooie speelse krullen maken. Hij ligt lekker in de hand door het dunne handvat en heeft een verwijderbaar filter. Het snoer is 2 meter lang.

De föhn maakt gebruik van een keramische coating zodat de hitte gelijkmatig verdeeld wordt over de hele borstel. Hierdoor worden je lokken overal gelijk en krijg je geen hittebeschadiging. Verder roteert deze borstel niet automatisch, dit doe je zelf met de hand. Deze goede föhnborstel heeft meer dan 200 reviews, waarvan de meeste enthousiast zijn.

Diameter borstel: 20, 38 mm
Warmtestanden: 2 Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Snoerlengte: 200 cm
Ionentechnologie: Nee Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Keramische technologie: Ja
Borstelharen: Everzwijnhaar, Metaal

Prijs: ± € 30,-


3. Philips HP8656

Het speciale aan deze Philips föhnborstel zijn de 5 verschillende opzetstukken. Hierdoor maak je eenvoudig elke dag een andere look. Hij is voorzien van platte paddle borstel, smalle ronde borstel, brede ronde borstel, volumizer en een blaasmond. De föhn maakt gebruik van ionenfunctie en alle borstels hebben een keramische coating.

Je draait de borstel zelf met de hand, je hebt dus alle controle. Verder heeft hij 3 blaas- en temperatuurcombinaties, kunststof haren en een meedraaiend snoer van 180 cm. Uiteraard is hij voozien van ThermoProtect-technologie van Philips die voor een optimale droogtemperatuur zorgt. Reviews van deze Philips föhnborstel zijn erg positief, enig min puntje is dat hij voor sommige wat te luidruchtig is.

Diameter borstel: 20, 38 mm
Warmtestanden: 3 Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Snoerlengte: 200 cm
Ionentechnologie: Ja Bekijk deze föhn bij wehkamp › 
Keramische technologie: Ja
Borstelharen: Kunststof
Prijs: ± € 60,-


4. Max Pro Multi Airstyler

Is deze Max Pro de beste föhnborstel? Hij beschikt over goede specificaties die je graag in een föhnborstel ziet. Denk hierbij aan ionentechnologie, oververhittingsbeveiliging en een keramische coating. Deze multifunctionele tool heeft daarnaast een krachtig vermogen van 1200 Watt. Je draait de borstel zelf met de hand, hij roteert niet automatisch.

Bij de warme lucht borstel krijg je een ronde borstel van 35 mm en een andere ronde borstel van 45 mm. Naast deze borstels krijg je ook platte borstel en een blaasmond. Of je nou voor krullen, beachy waves of volume gaat, met deze Max Pro föhnborstel kan het allemaal. Je gebruikt hem op een van de vijf verschillende temperatuur- en snelheidsstanden.

Diameter borstel: 35, 45 mm
Warmtestanden: 3 Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Snoerlengte: 180 cm
Ionentechnologie: Ja Bekijk deze föhn bij Haarshop.nl › 
Keramische technologie: Ja
Borstelharen: Kunststof, Nylon
Prijs: ± € 80,-


5. Babyliss Pro Blue Lightning Krulborstel

Van het goede merk Babyliss is dit de meest verkochte föhnborstel. Hierdoor heeft hij zichzelf eigenlijk al bewezen, zeker met de vele positieve reviews. Het is een warme luchtborstel met een vaste krulstaaf van 32 cm, waar je prachtige krullen of slag mee kunt maken. Je gebruikt hem op één van de twee snelheden.

De keramische elementen beschermen het haar tegen de hitte. Voor het gemak heeft hij een geïsoleerd uiteinde en een lang meedraaiend snoer van 270 cm. Je gebruikt de föhnborstel het beste als je haar al 80 procent gedroogd is, het is namelijk geen vervanger voor de föhn.

Diameter borstel: 32 mm
Warmtestanden: 2 Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Snoerlengte: 270 cm
Ionentechnologie: Nee Bekijk deze föhn bij Haarshop.nl › 
Keramische technologie: Ja
Borstelharen: Kunststof
Prijs: ± € 35,-


6. Babylisspro BAB2676TTE

Deze Babyliss Pro föhnborstel heeft een keramische en titanium coating. Hierdoor weet je zeker dat je je haar niet beschadigt tijdens het stijlen. Titanium is nog beter en sterker dan keramiek, waardoor hij ook nog eens langer meegaat. Met de borstel van 32 mm maak je prachtige losse krullen. Hij is geschikt voor normaal tot lang haar.

Het ergonomisch handvat en de beschermende uiteinden zorgen ervoor dat hij lekker in de hand ligt zonder dat je je handen verbrandt. Dankzij de soepele borstelpinnen ga je gemakkelijk door het haar heen. Verder heeft hij een lang snoer van 2,7 meter, 2 snelheden en temperaturen en  ionentechnologie voor een pluisvrij resultaat.

Diameter borstel: 32 mm
Warmtestanden: 2 Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Snoerlengte: 270 cm
Ionentechnologie: Ja Bekijk deze föhn bij Haarshop.nl › 
Keramische technologie: Ja
Borstelharen: Everzwijnhaar, Metaal
Prijs: ± € 35,-


7. BeePerfect Professionele 3 In 1 Hair Dryer & volumizer Föhnborstel

Als laatste de Beeperfect föhn met borstel. De borstel heeft een diameter van 20 mm dus hij is ook zeer geschikt voor kort haar. Je kunt kiezen uit drie verschillende warmtestanden en twee snelheden. Hij is lichtgewicht, heeft een ergonomisch design en is makkelijk in het gebruik.

Pluizig haar hoef je niet bang voor te zijn want hij maakt gebruik van negatieve ionen en een keramische coating die voor gelijkmatige warmteverdeling zorgt. De borstel is niet automatisch roterend maar je krijgt wel een normale haarborstel en clip bij deze föhnborstel.

Diameter borstel: 20 mm
Warmtestanden: 2Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Snoerlengte: 180 cm
Ionentechnologie: Nee
Keramische technologie: Ja
Borstelharen: Everzwijnhaar, Metaal
Prijs: ± € 35,-

You may also like