De beste föhns met een AC-motor

by Rianne

Op zoek naar een föhn met AC-motor? Föhns met een AC-motor zijn goede föhns met een hoge blaassnelheid.

Een AC-motor is van hogere kwaliteit dan een DC-motor met als voordeel dat hij krachtiger kan blazen. Omdat ze zo krachtig zijn worden sommige van deze AC-motor föhns wel wat zwaarder. Mocht je op zoek zijn naar een een krachtige, lichte föhn is een fohn met digitale motor meer iets voor jou. Uiteraard heeft een föhn met digitale motor een hogere prijs, dus een AC-motor föhn is ook een goede optie.

Deze zes föhns hebben allemaal een AC-motor, positieve reviews en handige functies.

Remington AC9007

Deze Remington AC9007 is een top föhn met veel kwaliteiten. De ionen technologie zorgt voor prijsvrij haar en de keramische elementen beschermen je haar door ervoor te zorgen dat het niet te warm wordt. Het is een föhn met aardig wat blaaskracht, hij kan tot wel 160 km/u blazen dankzij zijn goede AC-motor.

De föhn heeft drie warmtestanden en 2 snelheid standen. Ook beschikt hij over een koude blaasstand. Deze kan goed van pas komen als je je look wilt fixeren. Hij heeft meerdere reviews waarvan de grote meerderheid erg positief is. Er wordt genoemd dat hij goed blaast en stevig aanvoelt. Als nadeel wordt toch wel zijn gewicht genoemd. Bij de föhn krijg je ook drie hulpstukken om op de föhn te zetten: een diffuser en twee blaasmonden.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 800 gramBekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 300 cmBekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 70,-

Philips DryCare Pro BHD274/00


Deze Philips föhn is vaak verkocht, en heeft veel reviews. Hij beschikt over ionentechnologie en keramische technologie. Deze functies zorgen voor glanzend, pruisvrij haar wat beschermd is tegen hitte. Hij heeft een vermogen van 2200 Watt, dit is krachtig genoeg voor een volle bos krullen of dik haar.

De föhn heeft verschillende warmte en snelheid standen en beschikt over een koude lucht stand. Verder heeft hij een normaal snoer van 2 meter, de ThermoProtect-temperatuurinstelling, een maximale snelheid van 130 km/u, een coolshot knop voor koude lucht, een volumediffuser en een blaasmond van 9mm. Wat als nadeel in de reviews wordt genoemd is zijn gewicht en grootte. Al met al is het een föhn met goede prijs-kwaliteit verhouding.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 851 gramBekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 200 cmBekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 40,-

Remington AC8820


Wat deze Remington föhn met ac-motor zo speciaal maakt is zijn ingebouwde ring waarin keratine en amandelolie is verwerkt. Elke keer als je föhnt verdeelt hij hiervan een klein beetje over je haar. Dit maakt je haar nog gezonder en glanzender. Verder zit er een keramische coating in die de hitte gelijkmatig over je haar verdeelt. Alsof dat nog niet genoeg is bezit hij ook ionentechnologie!

Ook deze föhn beschikt over 3 warmtestanden en 2 snelheden. Hij heeft een vrij lang snoer, namelijk 3 meter. Voor de een is dit fijn, voor de ander irritant. Ook deze föhn is door zijn krachtige motor zwaarder, wat in de reviews te lezen is. Verder zijn de meeste reviews erg positief over deze föhn. Naast dat de föhn er mooi uitziet is het echt een kwalitatief goede föhn om aan te schaffen.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 726 gramBekijk deze föhn bij wehkamp › 
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 300 cmBekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 45,-

Solis Swiss Perfection Black 440


Deze Zwitserse föhn beschikt ook over een AC-motor, wat hem een krachtig vermogen van 2300 Watt geeft. Deze föhn moet je zeker niet onderschatten. Hij heeft ionentechnologie voor mooi glanzend haar, en keramische elementen die de hitte van de haardroger gelijkmatig over het haar verdeeld. Aan de achterkant zit een afneembare haarfilter die voorkomt dat je haren naar binnen worden gezogen.

De föhn heeft meerder snelheden en warmte standen. De koude lucht stand zorgt voor een temperatuurwisseling, zodat de haarschubben van je haren sluiten en je gecreëerde look langer blijft zitten. Bij de föhn ontvang je alleen een blaasmond en geen diffuser. Het is een ideale föhn voor dagelijks gebruik, voor elk type haar. Vergeleken met de föhns hierboven is deze lichter in gewicht.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 530 gramBekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2300 W
Snoerlengte: 280 cmBekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 75,-

Braun Satin Hair HD 785


Als je op zoek bent naar een goede föhn met AC-motor is deze Braun föhn ook een prima optie. Hij beschikt over alle functies die je graag in een föhn ziet: meerdere verschillende standen, ionentechnologie, keramische warmte-elementen en een koude lucht stand. Het voordeel van de koude lucht stand bij deze föhn is dat je deze niet ingedrukt hoeft te houden. Dit kan goed van pas komen als je vaak de koude lucht stand gebruikt.

Deze Braun föhn heeft een Thermo Sensor die de temperatuur controleert en deze aanpast als het nodig is, om hittebeschadiging te voorkomen. Daarnaast ook een krachtig ventilatorsysteem, led lichtjes die de blaasstanden aangeven, een snoer van 1,8 meter, een professioneel mondstuk en diffuser om volume te creëren. Ook deze heeft als enig nadeel zijn gewicht.

Warmtestanden: 4
Gewicht: 1220 gramBekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2000 W
Snoerlengte: 180 cmBekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 50,-

BaByliss 6609E


Als laatste de Babyliss 6609E föhn met AC-motor. Dankzij de AC-motor gaat hij 5x langer mee dan een föhn met DC-motor. Hij heeft een vermogen van 2100 Watt en 6 blaas- en temperatuurstanden. De ionische technologie geeft je haar een laagje van negatieve ionen, waardoor je haar gaat glanzend en minder pluizig wordt.

Hij heeft een gemiddeld snoer van 2,5 meter, een koude lucht knop,een blaaskracht van 95 km/u en 3 jaar garantie. Helaas beschikt deze föhn niet over keramische technologie en diffuser. Maar daarom heeft hij ook een lagere prijs. Ondanks zijn 782 gram wordt hij niet als zwaar ervaren in de reviews, dat is weer een pluspunt. De prijs-kwaliteit verhouding van deze föhn is daarom goed!

Warmtestanden: 3
Gewicht: 782 gramBekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2100 W
Snoerlengte: 250 cmBekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 35,-

You may also like