De 9 beste föhns voor krullen

by Rianne

Heb jij ook een bos krullen waarbij het eeuwig duurt als je deze aan de lucht laat drogen? En ben je op zoek naar een goede föhn voor krullen? Hier heb ik de beste föhns voor krullen op een rij gezet.

Door het föhnen van krullen, op de juiste manier met een diffuser, kan je meer definitie en volume creëren. Al deze föhns komen uiteraard met een diffuser.

Elk haartype is anders, dus voor ieder persoon is een andere föhn perfect. Daarom heb ik geprobeerd bij alle föhns de voordelen maar ook nadelen te benoemen.

 

Philips Moisture Protect HP8280/00

De Philips Moisture is een plaatje om naar te kijken. Maar naast dat hij er mooi uitziet kan hij ook wel degelijk goed krullen föhnen. Deze Philips föhn is namelijk voorzien van allerlei technische snufjes. Zo maakt hij gebruik van infraroodtechnologie om de vochtbalans in je haar zo optimaal mogelijk te houden.

Ook is je haar goed beschermd tegen oververhitting dankzij de ThermoProtect-temperatuurinstelling, die automatisch van temperatuur verandert als hij merkt dat het haar droog is. Verder beschikt de föhn over zes snelheden en warmtestanden, een coolshot functie, keramische warmte-elementen en ionentechnologie. Hij heeft veel positieve reviews, nadelen kunnen wel zijn dat hij zwaar in de hand ligt en hij een te krachtige blaaskracht heeft voor sommige haartypes.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 930 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2300 W
Snoerlengte: 250 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 70,-

 

Remington Keratin Protect AC 8820

Deze Remington is ook een geschikte föhn voor krullen. Zoals de naam al zegt beschikt deze föhn over een ring met keratine en amandelolie. Tijdens het föhnen worden deze oliën geleidelijk afgegeven om ervoor te zorgen dat je haar gezond blijft. De keramische coating die erop zit zorgt ervoor dat de hitte eerlijk over het haar verdeeld wordt.

Verder beschikt deze föhn over ionentechnologie, een koude lucht stand, een duurzame AC-motor van 2200 Watt, 3 temperatuurstanden, 2 snelheden, een draaisnoer van 3 meter, 2 blaasmonden en uiteraard een diffuser. In de meeste reviews wordt bevestigd dat je haar echt meer glanst na het gebruik van de föhn. Nadeel wat vaker benoemd wordt is dat hij zwaar is.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 1259 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 300 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 50,-

 

Carmen Salon Performance HD2195

Hierbij een goedkope föhn, namelijk de Carmen HD2195 föhn die ideaal is voor het föhnen van krullen. Hij heeft veel kracht, een goede prijs en een fijne diffuser. De grote diffuser wordt vele malen als plus punt genoemd in de reviews, ook uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat deze erg fijn is.

Hij heeft 3 warmtestanden, 2 snelheden en een coolshot functie. Ook zit er een lang snoer op, een ophangring en 2 jaar garantie. Bij de föhn krijg je een diffuser en blaasmond. Deze föhn heeft bijna 200 reviews waarbij de meeste tevreden zijn. Nadeel van deze föhn is dat hij niet beschikt over ionentechnologie of keramische warmte-elementen. Maar dat is wel te verwachten voor deze prijs.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 924 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2000 W
Snoerlengte: 250 cm  Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Nee
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 20,-

 

BaByliss Le Pro Digital 6000E

In verschillende krullen groepen wordt de BaByliss 6000E ook genoemd als goede föhn voor krullen. Krachtig, maar toch lekker licht in de hand zodat je geen last van je armen krijgt als je weer eens onderste boven staat te föhnen. De motor gaat tot wel 10.000 uur mee, wat gelijk staat aan ongeveer 28 jaar als je elke dag een uur zou föhnen.

De föhn is voorzien van ionentechnologie wat voor een mooie glans in het haar zorgt. De digitale motor zorgt ervoor dat er altijd een veilige temperatuur van 70°C is. Verder heeft de föhn een koude lucht stand, twee blaasmonden, een turbo functie, verschillende temperatuur/snelheid instellingen, een diffuser, tot 7 jaar garantie en een gratis app met advies over het stijlen en drogen. Deze krul föhn heeft veel positieve reviews en eigenlijk geen specifieke nadelen. Wel is hij minder geschikt voor mensen met kort en dun haar, omdat hij daar waarschijnlijk te krachtig voor is.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 443 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 250 cm  Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 120,-

 

Dyson Supersonic

De meningen zijn verschillend of hij zijn geld waard is, maar krullenbollen die de Dyson föhn hebben zijn heel enthousiast. Voor zo’n prijs verwacht je natuurlijk ook aardig wat terug. Hij heeft ionentechnologie, keramische warmte-elementen en een koudeluchtstand die je aan en uit kan zetten. Hij is lekker licht in gewicht en heeft een lang snoer.

Na veel ervaringen te hebben gelezen is mij vooral opgevallen dat de Dyson zorgt voor meer definitie, zeker bij dunne haren. Ook blaast hij gerichter dan andere föhns. Hierdoor hoef je een stuk minder lang te föhnen dan met andere föhns, sommige zeggen zelfs de helft minder tijd nodig te hebben. De nadelen van de Dyson zijn de prijs en voor sommige de kleine diffuser.

Warmtestanden: 4
Gewicht: 618 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 1600 W
Snoerlengte: 270 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 390,-

 

Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD785

De braun Satin Hair 7 föhn staat ook in dit krullen föhns lijstje omdat er meerdere keren werd benoemd dat hij een fijne diffuser heeft met een bak-vorm. Hierdoor blijven je krullen beter liggen tijdens het föhnen. Mocht je het fijn vinden om met een koude lucht te föhnen, dan heeft deze Braun föhn daar een knop voor die je niet ingedrukt hoeft te houden.

Ook heeft hij een thermo sensor die de temperatuur in de gaten houdt en deze eventueel aanpast om schade tegen te gaan. Dankzij de ionen functie krijg je na het föhnen ook nog eens een mooie glans, want dankzij de negatieve ionen sluiten de haarschubben en wordt je haar minder pluizig. Naast positieve feedback is in de reviews is ook te lezen dat de een hem te zwaar vindt en de ander zijn snoer te kort vindt.

Warmtestanden: 4
Gewicht: 980 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2000 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 55,-

 

Remington D7777 Air3D

Als laatste de Remington D7777 die eigenlijk best veel op de Dyson föhn lijkt. Ze werken bijna hetzelfde waardoor je bijna dezelfde resultaten als met de Dyson kan behalen. Terwijl deze Remington toch zo’n paar honderd euro goedkoper is.

De föhn is voorzien van ionen technologie voor minder pluis, een 3D luchtstroom die krachtig om je haar blaast met een temperatuur van 125 °C, een lang snoer, een coolshot functie en een diffuser. De motor hebben ze heel slim in het handvat geplaatst, zodat hij niet zwaar aanvoelt. De reviews zijn verschillend, een hele hoop reacties zijn super enthousiast, maar er zitten ook reacties tussen die meer van deze haardroger verwacht hadden.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 450 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 1800 W
Snoerlengte: 300 cm Bekijk deze föhn bij Mediamarkt › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 120,-

 

Braun Satin Hair 5 PowerPerfection HD585

Na de Braun Satin Hair 7 al genoemd te hebben, is ook nummer 5 een goede optie. Hij heeft een goede prijs, is extra krachtig en heeft een ergonomisch ontwerp zodat hij fijn in de hand ligt. De IonTec Technologie zorgt voor minder pluis en herstelt de glans van het haar.

Hij heeft 3 warmte standen en 2 snelheden. Ook zit er een coolshot functie op om je look mee te fixeren, of als je totaal geen hitte wilt gebruiken. Een nadeel van de föhn kan zijn dat hij soms haren aan de achterkant naar binnen zuigt, wat vooral bij lang haar irritant kan zijn. Verder zijn meerdere mensen tevreden en zeggen dat je krullen niet “kapot” geföhnd worden.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 879 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2500 W
Snoerlengte: 180 cm    Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 45,-

 

BaByliss Intelligent Sensor Föhn 6500E

Deze Babyliss föhn is een goede investering voor je haren. De föhn heeft een krachtig vermogen van maximaal 208 km/uur, waardoor ook een volle bos krullen zo droog is. Hij heeft een lange levensduur, 5 jaar garantie en is energiezuinig.
Hij beschikt over een ionen functie, keramische elementen en een coolshot functie voor koude lucht.

Daarnaast heeft hij een slimme sensor die herkent welk opzetstuk op de föhn zit. De luchtdruk wordt hier automatisch op aangepast. De slimme sensor meet ook constant of de temperatuur van de lucht niet hoger is dan 70°C. Dit doet hij zodat je haar niet beschadigt tijdens het föhnen. De grote meerderheid van de reviews zijn positief, maar voor sommige is de föhn te krachtig.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 420 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2100 W
Snoerlengte: 280 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 130,-

 

Deze lijst heb ik gemaakt door veel websites, krullen groepen en reviews door te lezen. Uiteraard is elk haartype uniek en kan het dus zijn dat de föhn die voor de één heel goed werkt, voor de ander niet werkt.

Ik hoop dat je zo een beter beeld hebt gekregen en een geschikte föhn of haardroger voor krullen hebt gevonden!

You may also like