Föhns met een digitale motor

by Rianne

Föhns met een digitale motor zijn op dit moment de krachtigste föhns die te koop zijn. Daarnaast zijn ze voor hun blaaskracht erg licht van gewicht en maken ze minder geluid dan andere föhns.

Een föhn met digitale motor is dus een goede aanschaf. Je zult prachtige resultaten krijgen en niet meer uren te hoeven föhnen. Aangezien ze kwalitatief zo goed zijn hangt hier wel een prijskaartje aan. Je kunt zo’n föhn het beste als investering zien, omdat ze ook langer mee gaan.

Er zijn eigenlijk nog maar 3 echt goede digitale föhns die in Nederland te koop zijn. Dit zijn ze!

BaByliss 6000E Le Pro Digital

Als je op zoek bent naar een digitale föhn is deze Babyliss een zeer geschikte keuze. De föhn kan de veilige temperatuur van 70 °C garanderen, dankzij de temperatuursensor. Je kan je haar dus altijd veilig föhnen met deze föhn. Bij de föhn krijg je een diffuser om krullen mee te creëren en twee blaasmonden voor prachtig stijl haar.

Dankzij de ionentechnologie heb je na het föhnen geen statisch en pluisvrij haar. Zeker als je aan het einde even föhnt met de koude lucht stand, zal je look glanzend zijn en lang blijven zitten. Verder zit er een turbo functie op, een maximale luchtsnelheid van 208 km/uur, 8 verschillende temperatuur/snelheid instellingen, een lang snoer en tot 7 jaar garantie. De reviews zijn ook erg positief over deze föhn, hij is zeker zijn prijs waard.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 448 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 280 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 100,-

BaByliss Salon Air Brilliance D665E


Nog een krachtige föhn van Babyliss, deze is iets nieuwer. Dankzij zijn digitale motor is hij krachtig met een maximale blaaskracht van 129 km/uur, maar tegelijkertijd ook licht van gewicht.  Hij heeft een geavanceerde constante luchtverdeling en 2 snelheden die je kan instellen. Ook de temperatuur kan je op één van de drie standen zetten.

Hij heeft een handige vergrendelbare coolshot functie. Je kunt dus met koude lucht föhnen zonder dat je de knop continue hoeft in te drukken. Het snoer is 3 meter lang en meedraaiend. Ja haar wordt droog én glanzend dankzij de anti-frizz ionische functie. Babyliss heeft veel vertrouwen in deze digitale föhn, vandaar dat je 10 jaar garantie op de motor krijgt.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 530 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 300 cm Bekijk deze föhn bij Mediamarkt ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 100,-

Dyson Supersonic 1600W

Ze hebben er vier jaar over gedaan om deze Dyson föhn te ontwikkelen. De Dyson is echt een totaal nieuwe föhn en anders dan de andere. Hij heeft een gat in het midden en de motor zit niet in de kop, maar in het handvat. Ook bij deze föhn wordt de luchttemperatuur 20 x per seconde gemeten, om hittebeschadiging te voorkomen. Het gat in het midden zorgt ervoor dat er nog meer lucht naar de haren gaat, door middel van de drukverschillen voor en achter de föhn.

De Dyson föhn heeft 4 temperatuurstanden en 3 snelheden. Ook zit er een koude lucht stand op, om je look te fixeren. Uiteraard ook ionentechnologie en een lang snoer. Bij de föhn krijg je drie opzetstukken die magnetisch zijn, een voor glad haar, een styling concentrator en een diffuser. Je krijgt er ook nog is een opberghanger en antislipmatje bij. De föhn is erg prijzig, maar zeker een voorloper op de andere föhns met zichtbare betere resultaten.

Warmtestanden:  4
Gewicht: 618 gram
 Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 1600 W
Snoerlengte: 270 cm Bekijk deze föhn bij Mediamarkt ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 400,-

You may also like