Goede Braun föhns

by Rianne

Op zoek naar een goede Braun föhn? Dan zit je hier goed! Ik heb 6 goede Braun föhns uitgekozen en beschreven. Hierbij heb ik gekeken naar specificaties, de prijs en de reviews. Al deze föhns zijn kwalitatief goed en worden veel verkocht.

Braun is een van oorsprong Duits bedrijf dat vooral kleine elektrische apparaten produceert, waaronder föhns. Het bedrijf is begonnen in 1921 en is in 2005 overgedragen aan een Amerikaans bedrijf waar bijvoorbeeld ook Gillette een dochterbedrijf van is.

Braun Satin Hair 5 PowerPerfection HD585

Deze Braun föhn is de krachtigste in de PowerPerfection serie met 2500 Watt. Hierdoor heb je een sneller resultaat en bespaar je tijd. Dankzij de ionentechnologie wat je haar minder pluizig maakt en zorgt voor het satin hair effect, waar de naam op duidt. Hij heeft een compacte, ergonomische ontwerp waardoor hij licht aanvoelt.

Verder heeft hij drie warmtestanden en keuze uit twee snelheden, een infrarood verwarmingssysteem wat ervoor zorgt dat je snel en efficiënt je haar droogt en een cold shot functie. Bij de föhn krijg je een diffuser en één blaasmond. Enig minpuntje wat in de reviews wordt genoemd is dat de achterkant van de föhn geen bescherming heeft. Als je lang haar hebt kan je haar naar binnen gezogen worden.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 879 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2500 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 40,-

Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785

In tegenstelling tot de föhn hierboven heeft deze föhn wel een bescherming aan de achterkant. Fijn als je dus lang haar hebt. Daarnaast beschikt hij over ionentechnologie. Zoals de naam al zegt, heeft deze föhn een innovatieve Thermo Sensor. Deze controleert de temperatuur en zorgt ervoor dat het niet te warm wordt.

Ook zit er een handige koude blaasstand op waarmee je je look kunt fixeren en het langer blijft zitten, deze knop hoef je niet continu in te drukken zoals bij de meeste föhns. Door de reviews wordt de meegeleverde diffuser als fijn ervaren en geeft de föhn een mooi resultaat.

Warmtestanden: 2
Gewicht: 1193 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2000 W
Snoerlengte: 200 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 50,-

Braun Satin Hair 5 HD 550

Glanzende haren dankzij de premium ionische functie. Dat wordt er belooft bij deze Braun föhn, net zoals bij de eerste Satin hair 5 föhn. In de reviews lees je inderdaad dat mensen mooie resultaten krijgen. Maar waar ze het meest enthousiast over zijn is de opzetkam die meegeleverd wordt. Voor kroeshaar heeft deze föhn niet genoeg droogkracht, maar wel voor andere haartypes.

Hij heeft verder 3 temperatuur en 2 blaassnelheden,  een filter aan de achterkant, ventilatortechnologie die de warmte gelijkmatig verdeeld, een cold shot functie en is gemakkelijk schoon te maken. Je krijgt bij de föhn in totaal drie verschillende opzetstukken. Een prima föhn voor een hele mooie prijs.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 885 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2000 W
Snoerlengte: 200 cm Bekijk deze föhn bij wehkamp ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 35,-

Braun Satin Hair 7 HD730

Deze Braun föhn is ontwikkeld om het haar te drogen zonder het te beschadigen. Dankzij de IONTEC technologie wil het juist de gezondheid van je haar herstellen. De satijnionen herstellen de vochtbalans van je haar, want bij het föhnen verliest je haar vaak vocht. Deze föhn zal dus zeker je haar niet beschadigen maar beschermen en zorgen voor glans en zachtheid.

Hij heeft drie warmtestanden en twee regelbare luchtstromen, een koude lucht stand om je look helemaal af te maken, een filter die voorkomt dat haren naar binnen gezogen worden, een diffuser voor mooie krullen en één blaasmond. De reviews zijn positief, hij ligt lekker in de hand, maakt niet te veel lawaai en zorgt inderdaad voor gladde haren.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 1169 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 200 cm Bekijk deze föhn bij wehkamp ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 55,-

Braun Satin Hair 3 HD 350

Dit is de Style&Go föhn van Braun, het is een kleine en lichte haardroger die ideaal is om mee op reis te nemen. Ondanks dat het een reisföhn is beschikt hij wel over een ionische functie. Dit zie je niet vaak bij reisföhns. Je kunt dus zelfs op reis glanzend en pluisvrij haar hebben. Er zit een inklapbare handgreep op zodat je hem compact kan opbergen en meenemen.

Hij heeft een vermogen van 1600 Watt en kan dus nog best goede prestaties leveren. Hij heeft multivoltage zodat je hem ook op je reisbestemming kunt gebruiken. Verder heeft hij twee temperatuurinstellingen en infraroodverwarming om efficiënt en snel te drogen. Bij de föhn krijg je een blaasmond om je haar mee te stylen. De reviews zijn bijna allemaal positief, wat wel benoemd wordt, is dat hij geen cold shot functie heeft.

Warmtestanden: 2
Gewicht: 502 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 1800 W
Snoerlengte: 200 cm Bekijk deze föhn bij wehkamp ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 25,-

Braun Satin Hair 5 PowerPerfection HD580

Als laatste nog een Satin Hair 5. Het verschil tussen de eerste en deze föhn is dat deze een oudere variant is. Ook krijg je bij deze geen meegeleverde diffuser, maar is hij wel weer iets lichter dan de andere. Voor de rest lijken ze best veel op elkaar. Zo heeft ook deze Satin Hair 5 een vermogen van 2500 Watt, zit er ionentechnologie en infraroodtechnologie op.

Door zijn enorme blaaskracht bespaar je tijd tijdens je ochtend of avond ritueel! Dit wordt ook zeker als pluspunt genoemd in de reviews. Verder voelt hij licht aan, heeft hij 2 warmte- en 2 luchtstroom-instellingen en een cold shot functie. Minpuntje van deze Braun föhn is dat hij wel een beetje lawaaierig kan zijn voor sommige mensen.

Warmtestanden: 2
Gewicht: 761 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2500 W
Snoerlengte: 200 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 40,-

You may also like