Op zoek naar een goede Ionische föhn?

by Rianne

Een ionische föhn maakt gebruik van ionentechnologie. Ze stralen negatieve ionen af die ervoor zorgen dat je haar niet statisch wordt tijdens het föhnen, maar juist gaat glanzen en minder pluist.

Dit is erg handig en fijn als je van jezelf pluizig haar hebt. Gelukkig zijn er veel föhns op de markt die gebruik maken van ionentechnologie. Maar welke ga je kopen? Hieronder heb ik 8 goede ionische föhns op een rij gezet. Hierbij heb ik gekeken naar de specificaties, reviews en de prijs.

 

Remington AC8820 Keratin Protect

Deze Remington föhn is een goede keuze. Naast dat hij ionen uitstraalt, maakt hij ook gebruik van een rooster met keramische coating die de hitte gelijkmatig verdeelt. Zo krijg je zo goed mogelijke bescherming tegen hittebeschadiging. Je krijgt maar liefst 5 jaar garantie op de föhn, en als je hem registreert bij Remington nog een jaar extra.

De föhn heeft een lang snoer, weegt maar 726 gram, heeft 3 warmte standen en 2 snelheden. Om je haar in model te brengen krijg je bij deze föhn twee blaasmonden van 7 mm en 11 mm en een diffuser zodat je volume kan maken. Naast dat hij er heel mooi uitziet, is het een top föhn met alleen maar enthousiaste reviews.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 1259 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 300 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 50,-

 

Philips HP8280/00

Deze Philips ziet er ook erg mooi uit. Naast ionentechnologie heeft hij ook keramische technologie voor nog glanzender haar. Dankzij de ThermoProtect-temperatuurinstelling heb je altijd de optimale droogtemperatuur. Hij beschikt over een krachtige Dc-motor die blaassnelheden van 120 km/h kan halen.

Hij heeft maar liefst 6 warmtestanden en 6 snelheden. Zo zit er altijd een fijne instelling voor het moment bij. Ook zit er een cool shot functie op zodat je je look kunt fixeren. Verder beschikt hij over 2 jaar garantie, een snoer van 250 cm, een diffuser en een blaasmond.

Warmtestanden:  6
Gewicht: 1529 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 250 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 55,-

 

Remington D7779 AIR3D

Deze ionische föhn heeft veel positieve reviews. De föhn is uniek door zijn 3D luchtstroom. De lucht en de warmte worden beide beter verspreid over het haar wat zorgt voor mooie resultaten. Samen met de ionen en de keramische warmte-elementen gaat je haar er stralend uitzien.

Het is een compacte föhn die er anders uitziet, maar hierdoor wel lekker in de hand ligt. Op de föhn zit led verlichting, je krijgt een witte kleur bij warme lucht en blauwe kleur als je met koude lucht föhnt. Daarnaast krijg je een smalle blaasmond van 7 mm, een blaasmond voor snel drogen en een diffuser voor mooie krullen.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 576 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 1800 W
Snoerlengte: 300 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 130,-

 

Braun Satin Hair 7 HD730ionische föhn

De IONTEC technologie die op deze föhn zit is speciaal ontworpen om de gezondheid van je haar te beschermen tijdens het föhnen. Wat ze beloven is dat het je haar geen gevaar loopt, maar de gezondheid van je haar juist proactief herstelt. De meeste reviews zijn het ermee eens dat de satijnionen hun werk goed doen.

Verder beschikt deze ionenföhn over 3 warmtestanden en 2 regelbare snelheden die apart kunnen worden ingesteld, een koude lucht stand, een filter die voorkomt dat de haren naar binnen gezogen worden, een volume-diffuser en een blaasmond. Met zijn 1,1 kg kan hij wat zwaar de in liggen na even föhnen.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 1169 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 200 cm Bekijk deze föhn bij wehkamp ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 50,-

 

BaByliss Le Pro Light Diffuser 6610DE

Deze BaByliss heeft een goede AC-motor die snelheden van 100 km/uur kan bereiken. Dankzij de ionische functie kan je gladde en zachte resultaten verwachten. De ionen versterken ook nog is de werking van de haarverzorgingsproducten die in je haar hebt gedaan voor het föhnen.

Deze ionische föhn heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij beschikt namelijk ook over 2 snelheden en 3 temperatuur standen, 2100 Watt vermogen, een koude lucht stand, een ophangoogje, 3 jaar garantie, een ultra-smalle blaasmond van 6 mm en een diffuser. De reviews zijn positief en zeker over de koude lucht stand te spreken, deze is ook echt koud.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 813 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2100 W
Snoerlengte: 250 cm Bekijk deze föhn bij wehkamp ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 30,-

 

Philips BHD177/00 Drycare Pro

Deze Philips beschikt ook over ionentechnologie én keramische technologie. Zo geef je je haar dus echt een boost tijdens het föhnen! Hij maakt gebruik van een sneldrogende, krachtige AC-motor. Deze kan met 2300 Watt een hoogwaardige droogkracht bieden. Je haar zal dus binnen no-time droog zijn en in model zitten.

Dankzij de zes flexibele snelheids- en temperatuurinstellingen heb je volledige controle. De ThermoProtect-temperatuurinstelling zorgt ervoor dat je haar tijdens het föhnen veilig is. Bij de föhn komt een diffuser en een stylingcompressor van 7 mm. Enig minpunt is zijn gewicht, deze kan als zwaar worden ervaren.

Warmtestanden:  6
Gewicht: 1154 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2300 W
Snoerlengte: 200 cm  Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 50,-

 

Carmen Haardroger Pro AC AC5200

Ik heb ook nog voor deze Carmen ionische föhn gekozen omdat hij doet wat hij moet doen en niet te duur is. Naast zijn mooie zwart en rosé gouden uitstraling is het een krachtige föhn met een 2200 Watt AC-motor. Hierdoor wordt je haar super snel gedroogd en met de diffuser of blaasmond kun je het stylen zoals jij wilt.

Hij is voorzien van 2 snelheden en 3 temperatuur instellingen, een koudelucht stand, twee jaar garantie en een kabel van 180 cm wat aan de korte kant is. De föhn heeft een afneembare filter zodat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken. Ondanks dat hij een 1 kg weegt, zeggen de reviews dat deze ionische haardroger niet zwaar aanvoelt.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 1074 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij wehkamp ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 30,-

 

Philips ThermoProtect HP8232/00

Als laatste nog een Philips föhn met ionentechnologie. Hij is verkrijgbaar in het wit of zwart. Ook deze Philips ionische föhn heeft ThermoProtect-temperatuurinstelling zodat je haar niet beschadigd tijdens het föhnen. En uiteraard weer zes flexibele snelheids- en temperatuurstanden zodat je genoeg keuze hebt.

Met zijn 872 gram is hij niet zwaar en met zijn 25,- euro ook niet duur. Met meer dan 150+ positieve reviews heeft de föhn zichzelf al wel bewezen. Het is een prima föhn. Hij heeft geen lang snoer, het snoer is maar 1,8 meter. Dat zou een minpunt kunnen zijn als het stopcontact ver weg zit.

Warmtestanden:  6
Gewicht: 872 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij wehkamp ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 25,-

You may also like