Welk motor type kies ik voor mijn föhn?

by Rianne

Je wilt een föhn kopen en komt er opeens achter dat er verschillende motor types zijn. Wat is dan het verschil? En voor welk motor type moet je gaan? Dat leg ik je op deze pagina uit.

Er zijn drie motor types:

  • DC-motor
  • AC-motor
  • Digitale motor

 

DC-motor

Een DC-motor is de goedkoopste en oudste motor type. Deze zit vooral in basis föhns. Met een DC-motor heb je een goede blaaskracht maar hij maakt wel veel geluid. Daarin tegen zijn de föhns met een DC-motor vaak wat lichter dan föhns met een AC-motor.

Mocht je niet vaak je haar föhnen, zo’n 2 á 3 keer per week, dan is een föhn met DC-motor zeker geschikt voor jou. Of als je een kleiner budget hebt.

Voorbeeld van een goede föhn met DC-motor is de Philips HP8230/00.

AC-motor

Een föhn met AC-motor komt tegenwoordig het meest voor. Het is een motor van hoge kwaliteit waardoor hij een hoge blaassnelheid genereert. Hierdoor zijn ze vaak wel wat zwaarder dan föhns met een DC-motor of digitale motor.

Doordat ze van hogere kwaliteit zijn, zijn ze ook meer geschikt voor dagelijks gebruik.

Voorbeeld van een goede föhn met AC-motor is de Remington AC8820. Bekijk ook mijn andere pagina waar ik de beste AC-motor föhns op een rij gezet.

 

Digitale motor

Een digitale motor is de meest nieuwe motor type. Een digitale motor is super krachtig en maakt ook niet veel geluid! Daarnaast zijn de föhns met digitale motor relatief licht terwijl ze een krachtig vermogen hebben.

Nadeel van de föhns met digitale motor is dat ze duurder zijn dan de andere twee motor types, en dat er nog niet zoveel digitale föhns op de markt zijn. Maar mocht je dagelijks de föhn gebruiken en er ook je look mee stijlen dan is een föhn met digitale motor zeker de investering waard.

Voorbeeld van een goede föhn met digitale motor is de BaByliss Sensor 6500FRE. Bekijk ook mijn andere pagina met de beste föhns met digitale motor >>

You may also like