REVIEW: Carmen High Performance föhn HD2390

by Rianne

 carmen fohn, Carmen High Performance föhn

Ben je van plan de Carmen High Performance föhn te kopen? Hier een review van de föhn!

Toen mijn hele oude Babyliss föhn kapot ging, moest ik plotseling een nieuwe föhn kopen. Ik heb een bos vol haar, dus vaak moet ik het toch wel föhnen. Aan de lucht drogen duurt zo 4 uur bij mij, en dat is vaak geen optie. Maar tijdens mijn zoektocht kon ik niet veel informatie vinden over föhns, vandaar ook deze site! Maar goed, uiteindelijk kwam ik bij deze Carmen föhn uit en dacht, dat klinkt als een prima föhn!

Ik had hem via bol.com besteld en de volgende dag was hij al in huis. Gelijk uitgetest natuurlijk. Wat me zo aantrok aan deze föhn is omdat hij een goede, grote diffuser heeft. Veel meiden met krullen zijn erg positief over deze diffuser.

Carmen High Performance föhn diffuser

Lekker in de hand?

En nu mijn mening. Laten we beginnen met hoe hij in de hand ligt, want dat is eigenlijk wel prima. De knoppen zitten in het midden maar daar heb je geen last van. Heb nog geen enkele keer een knop per ongeluk verzet tijdens het föhnen.

Standen

Hij heeft drie warmte standen en twee snelheden. De derde warmtestand vind ik echt te warm dus die gebruik ik eigenlijk niet. Puur omdat ik mijn haar niet wil beschadigen. De snelheden gebruik ik allebei wel, ik begin met stand één en daarna vaak twee.  De tweede stand heeft echt ongelofelijk veel kracht, zonder twijfel meer dan mijn oude föhn. Hij heeft een vermogen van 2300 Watt. Dik of lang haar, met deze föhn kan je ze sowieso allebei goed mee föhnen.

Ik ben zeker blij met de cold shot functie die erop zit. Je moet hem wel ingedrukt houden. Ik gebruik hem vaak zodat mijn haar niet te warm wordt. De koude lucht die er dan uitkomt is in het begin echt koud, maar als je langer föhnt, en de föhn dus best warm is, is de koude lucht niet echt koud meer. Maar op zich vind ik hem nog wel oké, ik hoef ook geen ijskoude lucht.

Carmen High Performance föhn knoppen

Geluid

Hij maakt zeker lawaai. Je kan hem niet gebruiken als er op dezelfde verdieping nog iemand ligt te slapen. Maar dat had ik ook niet verwacht, aangezien hij best goedkoop is.  Dit is dus zeker een punt om op te letten!

Gewicht

Over het algemeen vind ik de föhn niet zwaar! Alleen als ik lang mijn haar op z’n kop föhn kan hij wat zwaar worden, maar dat zal waarschijnlijk met elke föhn wel zijn. Of ik zal toch vaker naar de sportschool moeten gaan.

Carmen High Performance föhn

Accessoires

Bij de föhn krijg je een diffuser voor krullen of volume en een blaasmond. De blaasmond gebruik ik eerlijk gezegd niet, omdat ik altijd wel voor krullen of volume ga. Daar had ik deze föhn ook op uitgezocht! En ik heb helemaal niks te klagen over de diffuser. Hij is lekker groot, veel haar kan erin en ik krijg er mooie krullen van.

Carmen High Performance

Hij heeft een snoer van 1,8 meter. Dit is een lengte die veel föhns hebben. Kan voor sommige te kort zijn, maar dat is voor mij geen probleem want er zit een stopcontact naast mijn spiegel. Ook heeft hij bij het snoer een soort klem waardoor je hem netjes kunt oprollen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat nog nooit heb gebruikt, behalve voor de foto.

Carmen föhn review

Conclusie

Het is een fijne basis föhn. Hij heeft aardig wat blaaskracht en droogt mijn haar goed. Als je lang haar hebt kan het bij sommige föhns er aan de achterkant ingezogen worden. Dat heb ik gelukkig bij deze föhn ook nog niet gehad! Verder is hij makkelijk in gebruik en is niet té groot of té zwaar. De prijs-kwaliteitverhouding van deze föhn is gewoon erg goed! Je krijgt een dergelijke föhn voor een aardige prijs.

Carmen High Performance HD2390

Wat wel een nadeel is, is dat er geen ionen of keramische technologie op zit. Ionen technologie maakt je haar pluisvrij en minder statisch. Keramische technologie zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen hittebeschadiging. Nu ik veel meer over föhns weet, mis ik deze functies wel. Ze zorgen net voor wat glanzender en gezonder haar. Maar voor deze functies betaal je natuurlijk, deze krijg je niet in een föhn van 20 euro.

Mocht je budget niet groot zijn is dit echt een aanrader. Hij heeft ook niet voor niks 70+ positieve reviews! De Carmen High Performance föhn is gewoon te koop bij bol.com of Wehkamp.

Pluspunten

Minpunten

  • Lawaaierig
  • Geen ionentechnologie
  • Geen keramische technologie

Carmen High Performance föhn

 

 

You may also like