Welke lichtgewicht föhn kopen?

by Rianne

Op zoek naar een lichtgewicht föhn? Ik ben op zoek gegaan naar lichte föhns en dit zijn de beste die ik heb gevonden.

Een lichte föhn is fijn, maar om een föhn licht te maken moeten ze op andere kwaliteiten inleveren. Vaak heeft de föhn dan ook minder blaaskracht. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook föhns met een digitale motor. Deze zijn licht én hebben veel blaaskracht. Deze digitale föhns vind je hieronder naast de normale föhns die bijvoorbeeld geen keramische technologie hebben.

 

BaByliss 6000E Le Pro Digital

Dit is een lichte föhn met digitale motor waardoor hij een vermogen van 2200 Watt heeft. Een goede föhn die veel positieve reviews heeft. Hij blaast een constante veilige temperatuur van 70°C waardoor je haar niet kan beschadigen. Dankzij de ionentechnologie en keramische functie zal hij je haar zelfs zo goed mogelijk verzorgen.

Hij beschikt over verschillende warmte en snelheden. Zo heeft hij ook een koude lucht stand die je niet constant hoeft in te drukken. Dit kan handig zijn als je je haar het liefst koud föhnt om je haar zo gezond mogelijk te houden. Verder heeft hij een lang snoer en krijg je bij de föhn een diffuser en twee blaasmonden. Deze lichtgewicht föhn is zeker een goede keuze.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 448 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 280 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 120,-

 

Braun Satin Hair 5 PowerPerfection HD580

Deze Braun Satin Hair 5 föhn ligt ook lekker licht in de hand. Het is een föhn met AC-motor van 2500 Watt vermogen. Een hele krachtige föhn dus! Lang, dik of veel haar is met deze föhn geen probleem om droog te krijgen. Hij heeft een ergonomisch ontwerp en een ionische functie die pluizig haar tegengaat en ervoor zorgt dat het haar een superglans krijgt.

Je kunt de föhn instellen met drie warmte standen en twee luchtstroominstellingen. Ook heeft hij een koude lucht stand knop om je haar te fixeren zodat het langer in model blijft zitten. Hij heeft positieve reviews die inderdaad vinden dat hij licht is en een krachtige blaascapaciteit heeft. Als je een budget hebt van maximaal 50 euro voor je nieuwe föhn is dit een goede keuze.

Warmtestanden: 2
Gewicht: 761 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2500 W
Snoerlengte: 200 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 40,-

 

Solis Light & Strong 422

De Solis light & strong kan natuurlijk niet ontbreken. Het is een fijne föhn die niet zwaar is en 1800 Watt vermogen heeft. Dit is niet heel veel, maar zeker genoeg voor stijl of dun haar. Als je lang of dik haar hebt zou ik voor een föhn gaan met meer vermogen. Naast dat hij licht is beschikt hij ook over ionentechnologie en keramische warmte-elementen.

Deze functies zorgen ervoor dat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld en je haar omhult wordt met ionen. Hierdoor wordt je haar gladder en gaat het meer glanzen. Verder heeft deze lichte Solis föhn 2 warmte- en blaasstanden, een anti-slip handgreep, een afneembaar filter aan de achterkant en bescherming tegen oververhitting.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 420 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 1800 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 70,-

 

Remington Air3D D7777

En dan hebben we nog deze Remington Air3D D7777 föhn. De föhn heeft een DC-motor met een vermogen van 1800 Watt. Dit lijkt niet veel, maar de föhn maakt gebruik van een unieke 3D luchtstroming. Hierdoor komt de lucht op 3 manieren in de motor van de föhn wat zorgt voor een krachtige luchtstroming. Hierdoor heeft hij dus geen hoog vermogen meer nodig, maar blaast hij wel erg krachtig. Deze föhn is dus ook zeker geschikt voor dik of lang haar.

Deze lichtgewicht föhn beschikt ook over ionentechnologie, keramische warmte-elementen, een coolshot functie, drie warmtestanden, twee snelheden en een lekker lang snoer van 3 meter. Bij de föhn krijg je een diffuser, een smalle blaasmond (7mm) en een blaasmond (11mm) voor snel drogen. De reviews van deze föhn zijn ook erg positief en spreken enthousiast over dit product.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 450 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 1800 W
Snoerlengte: 300 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 120,-

 

BaByliss Sensor 6500FRE

Deze Babyliss Sensor is een voorbeeld van zo’n föhn met digitale motor. Hierdoor weegt hij maar 420 gram, maar heeft hij gewoon een vermogen van 2300 Watt. Dat is meer dan genoeg voor alle soorten haar! Daarnaast beschikt deze föhn eigenlijk over alles wat je graag in een föhn ziet: ionentechnologie, keramische warmte-elementen en een koude lucht stand.

Je kunt je haar föhnen met verschillende snelheden, vijf in totaal. Maar de föhn kiest zelf de ideale snelheid door te kijken welk opzetstuk je erop doet. Zo gaat hij sneller blazen bij het smalle mondstuk om echt stijl haar te creëren. Verder is de föhn stil, energiezuinig, luxe en intelligent. Doordat hij al deze kwaliteiten heeft is hij niet goedkoop, maar daar krijg je ook een goede lichtgewicht föhn voor met 5 jaar garantie. Alle reviews van deze föhn zijn positief.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 420 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2100 W
Snoerlengte: 280 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 100,-

 

Philips Thermo Protect HP8230/00

Deze Philips föhn mag dan wel de zwaarste zijn van deze 6 föhns, hij is ook het goedkoopst. Als je op zoek bent naar een goedkope lichte föhn is dit er een voor jou. Naast dat hij licht is, heeft hij toch nog een vermogen van 2100 Watt. Dit is best veel voor een lichte föhn met DC-motor.

Deze föhn beschikt alleen niet over een ionen of keramische functie, wat ook wel logisch is met deze prijs. Dit wil niet zeggen dat hij niet goed is, want ook deze föhn heeft veel (300+) positieve reviews. Zo wordt er in de reviews genoemd dat hij lekker in de hand ligt, makkelijk bedienbaar is, niet te heet wordt en een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 820 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2100 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Nee
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 20,-

You may also like