De beste föhns voor dik haar

by Rianne

Heb je dik haar en ben je op zoek naar een geschikte föhn die je haar gemakkelijk droog blaast? Dit zijn 6 föhns die hiervoor geschikt zijn.

Hiervoor hebben we gekeken naar het vermogen van de föhn en de blaaskracht. Alle föhns hieronder zijn krachtig en hebben goede functies.

 

BaByliss 6000E Pro Digital Dryer

Deze Babyliss föhn is erg krachtig waardoor hij zonder problemen dik haar kan droog föhnen. Hij heeft een vermogen van 2200 Watt waarmee hij een snelheid van 208 km/u behaalt. De föhn heeft een constante veilige temperatuur van 70 graden, tenzij je gebruik maakt van de koudere instellingen.

Verder beschikt de föhn over ionentechnologie, keramische warmte elementen, een diffuser, 2 blaasmonden, een koude lucht stand, turbo functie, lang snoer van 2,5 meter en tot wel 7 jaar garantie. De reviews van deze föhn zijn erg enthousiast en zeer tevreden over deze föhn, vandaar dat hij op nummer 1 staat.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 443 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2200 W 
Snoerlengte: 250 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 120,-

 

Remington Silk Dryer AC9096

Dit is een echte föhn voor dik haar. De Remington Silk Dryer heeft een AC-motor met een vermogen van maar liefst 2400 Watt. Daarnaast hij heeft hij een turbo functie, een luchtstroom tot 140 km/u en een koude lucht stand.

Dankzij de ionische conditionering en een Silk Ceramic rooster blijven je haren gezond en gaan ze glanzen. Ook heeft hij een meedraaiend snoer van 3 meter lang. De meeste reviews zijn positief, maar wat vaker genoemd wordt als nadeel is zijn zware gewicht.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 1340 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2400 W
Snoerlengte: 300 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 40,-

 

Remington AC8820

Ook deze föhn kan te krachtig zijn als je geen dik of lang haar hebt. Het is een goede föhn met AC-motor, ionentechnologie en een keramische coating met amandelolie en keratine. Deze functies zorgen ervoor dat je haar na het föhnen gaat glanzen.

Verder heeft hij een lang snoer, een uitneembaar rooster, een coolshot functie en een lange garantietermijn. De reviews zijn zeer tevreden over zijn prijskwaliteit-verhouding, met als enig nadeel dat de knoppen wat in de weg zitten. Bij de föhn krijg je twee blaasmonden van 7 mm en 11 mm en een diffuser.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 726 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2200 W 
Snoerlengte: 300 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 50,-

 

Philips ThermoProtect HP8232/00

Deze Philips föhn heeft maar liefst 200+ reviews. Hierin wordt gezegd dat hij lekker in de hand ligt, krachtig is en dat je haar glanst na het föhnen. Dit komt door de negatieve ionen waar de föhn gebruik van maakt.

Ook beschikt de föhn over zes flexibele snelheids- en temperatuurstanden, een verwijderbare luchtstroom filter, een koude lucht functie, een blaasmond, een diffuser en normaal snoer van 1,8 meter. Nadeel van deze föhn is zijn DC-motor en dat hij voor sommigen als zwaar wordt ervaren.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 924 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij wehkamp › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 30,-

 

Solis Swiss Perfection Black 440

Je kunt ook voor Zwitserse kwaliteit kiezen, namelijk deze Solis Swiss föhn met een vermogen van 2300 Watt. Hij produceert maar liefst 50% meer luchtdruk en 40% meer lucht dan vergelijkbare föhns. Een perfecte föhn voor mensen met dik of lang haar.

Dankzij de tourmaline, keramiek en de bekende ionentechnologie wordt de warmte gelijk over het haar verdeeld en heb je na het föhnen pluisvrij haar. Nog niet overtuigd? Deze föhn is meerdere keren verkozen tot winnaar van ‘The Hairworld World Cup’.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 500 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2300 W
Snoerlengte: 280 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 75,-

 

BaByliss Premium 6720E

Als laatste nog een Babyliss föhn die geschikt is voor dik haar met zijn vermogen van 2300 Watt. Hij heeft een lange levensduur, een ergonomisch design, maakt 17.000 omwentelingen per minuut en blaast hierdoor 140 km/u.

Ook deze föhn voor dik haar beschikt over ionentechnologie, keramische technologie, een koude lucht stand en verschillende mondstukken. Enig nadeel wat ik in de reviews kon vinden is dat hij volgens sommige wat luidruchtig is.

Warmtestanden: 2
Gewicht: 530 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2300 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 50,-

You may also like