Beste föhns voor mannen

by Rianne

Op zoek naar een föhn voor mannen? Hier hebben we een aantal föhns op een rij gezet die geschikt zijn voor zowel vrouwen als mannen.

Je haar föhnen als man kan prima en heeft zelfs een aantal voordelen. Ten eerste is je haar lekker snel droog, maar je kan het ook gebruiken om volume of een look te creëren.

Breng voor het föhnen een stylingsproduct (mousse, wax of gel, ect.) en eventuele heat protection aan. Voor het creëren van een look kan je tijdens het föhnen een borstel gebruiken en deze omhoog draaien, of je kunt met je vingers door je haar kammen voor een meer natuurlijk uitziende look. 

Dit is onze top 5 met beste föhns voor mannen.

Philips DryCare Advanced HP8230

Op zoek naar een goede basis föhn voor mannen die je af en toe gaat gebruiken? Dan is deze Philips föhn helemaal prima. Hij heeft zes flexibele snelheids- en temperatuurstanden. Met de cool-shot functie blaast hij koude lucht, zodat je je look aan het einde kunt ‘fixeren’.

Het snoer is 1,8 meter lang, wat een normale lengte is. Ophangen kan ook, want hij beschikt over een ophangoog. Hij heeft een vermogen van 2100 Watt voor een goede luchtstroom. Bij de föhn krijg je een stylingmondstuk van 14 mm waarmee je je haar glad föhnt. Een prima föhn met niet te veel poespas.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 820 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2100 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Nee
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 25,-


BaByliss 6000E Le Pro Digital

Mocht je van plan zijn de föhn vaker te gebruiken, dan raden we je aan om voor een föhn te gaan met ionentechnologie en keramische elementen. De negatieve ionen zorgen ervoor dat je haar niet pluist en de keramische elementen beschermen je haar hittebeschadiging. Deze Babyliss föhn is een föhn van hoge kwaliteit.

Zo heeft hij een digitale motor waardoor hij een stuk lichter is, maar nog steeds erg krachtig. Met zijn 2200 Watt vermogen is je haar binnen no-time droog. Hij haalt zelfs een maximale blaassnelheid van 208 km/u. Ook zorgt hij voor een consistente en veilige temperatuur van 70°C, welke je uiteraard kan veranderen met de knoppen. Het is een investering, maar aangezien hij jaren mee zal gaan zeker waard.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 448 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 280 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 100,-


BaByliss ® Pro Silence Volume 6613DE

Ook deze BaByliss ® Pro Silence Volume 6613DE is een goede optie. Hij is goedkoper maar beschikt nog wel over ionentechnologie waardoor je haar na het föhnen glanst en niet pluist. Hij beschikt over een AC-motor waarmee hij tot wel 110 km/uur blaast. Zoals zijn naam al zegt is hij stil in gebruik.

De föhn wordt gemaakt in Italië, ligt lekker in de hand en weegt slechts 519 gram. Net zoals de vorige föhns heeft ook deze 2 snelheden, 3 temperaturen en een koude lucht stand. Bij de föhn krijg je een blaasmond en een diffuser. De diffuser is handig voor mensen met lang haar, hiermee kan je volume en/of krullen creëren.

Warmtestanden:  3
Gewicht: 519 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2200 W
Snoerlengte: 180 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Nee
Prijs: ± € 40,-


Solis Swiss Perfection Black 440

Deze Zwitserse föhn is een echte kracht patser. Zo heeft hij een vermogen van maar liefst 2300 Watt, dit zie je niet vaak in een föhn. Hierdoor produceert hij maar liefst 50% meer luchtdruk en 40% meer lucht dan vergelijkbare föhns. Hij zal je haar goed beschermen met de keramische elementen en verzorgen met de negatieve ionen. Een goede föhn voor regelmatig gebruik.

Hij heeft aan de zijkant twee knoppen waar je de snelheid en temperatuur mee bedient. Aan de binnenkant zit nog een blauwe knop waar je de koude lucht mee aanzet. Mocht je van kleuren houden, deze krachtige föhn voor mannen is ook verkrijgbaar in het paars.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 500 gram Bekijk deze föhn bij bol.com › 
Vermogen: 2300 W
Snoerlengte: 280 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue › 
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 75,-


Remington Set D5017

Deze Remington föhn komt met een hele set aan accessoires. Je krijgt een ronde borstel, platte borstel, blaasmond en diffuser. Zo kan je precies de look maken die je wilt. De haarborstel kan je namelijk prima tijdens het föhnen gebruiken voor volume of een slag. Het snoer is 1,5 meter lang, voor de één is een kort snoer fijn en voor de ander een nadeel.

De föhn zelf is wat groot en lomp, maar voor een man maakt dat waarschijnlijk niet zo veel uit. Hij is voorzien van keramische- en ionentechnologie voor gezond en beschermd haar. Hij heeft een iets oudere DC-motor maar wel een krachtig vermogen van 2100 Watt. Ook hier weer keuze uit 2 snelheden, 3 temperaturen en een koude lucht stand.

Warmtestanden: 3
Gewicht: 1431 gram Bekijk deze föhn bij bol.com ›
Vermogen: 2100 W
Snoerlengte: 150 cm Bekijk deze föhn bij Coolblue ›
Ionentechnologie: Ja
Keramische technologie: Ja
Prijs: ± € 35,-


You may also like